Knudsen Kosher/Halal Consult

den eneste europæiske konsulent inden for Kosher- og Halal certificering
YdelserOm

Hvorfor kræver mine kunder Kosher- og Halal-certificerede produkter? Hvad betyder det? Og hvordan får jeg en certificering?

Når I første gang møder efterspørgslen efter Kosher- eller Halal-certificering, kan det virke ret overvældende, uklart og forvirrende. Jeg har arbejdet med Kosher- og Halal-certificering i mere end 20 år og har fået indgående kendskab til hele certificeringsprocessen. Jeg kan således hjælpe med at starte jeres certificeringsproces og hjælpe med at få det certifikat, I har brug for til at sikre jeres salg. Og hvis I allerede har et certifikat, men kæmper med arbejdsbyrden for at vedligeholde det, kan jeg hjælpe med at strømline jeres compliance-system.

Kosher certificering

kosher certification consultant

Hvem kræver Kosher certificering?

Fødevarer, der skal indtages af troende jøder, skal være kosher (betyder “egnet”). Efterspørgslen efter Kosher-certificerede detailprodukter i Europa er meget begrænset, men europæiske producenter af fødevarer står ofte over for et krav om Kosher-certificering, når de eksporterer til Israel og USA.

Baggrunden for den israelske efterspørgsel er åbenbar, men den amerikanske efterspørgsel kan være mere overraskende. Dette er faktisk hovedsageligt drevet af ikke-jødiske forbrugere, hvoraf mange opfatter Kosher som et kvalitetsstempel. Af denne grund sælges mange produkter i USA kun i kosher-kvalitet, da dette ofte er enklere end at have både kosher- og ikke-kosher-varianter af det samme produkt. Det anslås, at ca. 40% af alle emballerede fødevarer i USA er Kosher-certificeret.

Hvilke produkter skal have en Kosher certificering?

Denne opfattelse af Kosher i USA har faktisk endda spredt sig uden for fødevarer, således at mange forbrugere foretrækker f.eks. Kosher-certificerede produkter til household care og personal care.

Ved fremstilling af et Kosher-certificeret produkt er Kosher-certificering af de anvendte ingredienser ofte også et krav. Kravet om Kosher-certificering gælder derfor ikke kun for detailprodukter, der sælges i Israel og USA, men også for ingredienser, der bruges undervejs i processen til fremstilling af ​​disse produkter.

 

Hvad betyder Kosher for Passover?

Produkter, der skal indtages under den jødiske Passover højtid, skal have en endnu højere status, Kosher for Passover. Sådanne produkter kræves kun af troende jøder – og kun en uge om året – dvs. det er en ganske lille efterspørgsel. På den anden side er Passover en meget vigtig jødisk højtid, og Kosher for Passover produkter sælges normalt til en væsentligt højere pris.

Er der en global Kosher standard?

Der er ingen globale Kosher-standarder, men mange Kosher-certificeringsorganer – og de har alle deres egen standard. Disse er generelt ikke dokumenteret, og det kan således være vanskeligt at forstå de nøjagtige krav.

HALAL certificering

Hvem kræver Halal certificering?

Halal er et arabisk ord, der betyder “lovligt” eller “tilladt”. Det refererer til alle aspekter af en troende muslims liv, men bruges hovedsageligt om fødevarer, der overholder de islamiske kostregler.

I mange år blev Halal-certificerede fødevareprodukter hovedsageligt efterspurgt af forbrugere i Sydøstasien, hvor nogle lande, f.eks. Indonesien, Malaysia, Singapore og Brunei, endda havde nationale standarder for Halal. Imidlertid er efterspørgslen efter troværdig Halal-certificering vokset dramatisk i de sidste årtier, udløst af en skandale i 2001, hvor det blev opdaget, at et multinationalt selskab havde introduceret en svinebaseret ingrediens i et Halal-certificeret fødevareprodukt på en fabrik i Indonesien. Dette forårsagede megen bekymring i den muslimske verden, og siden da er antallet af Halal-certificeringsorganer og Halal-certificerede produkter steget markant over hele verden, og nationale standarder er blevet implementeret i flere muslimske lande.

halal certification consulting

Er Halal-certifikater generelt accepteret?

Desværre fører det voksende antal Halal-certificeringsorganer til hyppige problemer med manglende gensidig anerkendelse. Dette betød, at ingredienser med et Halal-certifikat ofte ikke kunne accepteres til brug hos kunden, hvis han brugte et andet certificeringsorgan. Situationen forbedres nu langsomt, også drevet af indførelsen af ​​nationale standarder og national akkreditering af certificeringsorganer.

På grund af denne mangel på gensidig anerkendelse, og fordi listen over akkrediterede certificeringsorganer adskiller sig fra land til land, er der ikke ét Halal-certificeringsorgan, som er globalt accepteret. Afhængigt af de lande, hvor produkter fremstilles og sælges, kan det være nødvendigt at bruge flere Halal-certificeringsorganer – og til stadighed at tilpasse certificerings-porteføljen.

Hvilke produkter skal have en Halal certificering?

Som skrevet ovenfor gælder Halal ikke kun for fødevarer, og et stigende antal produkter til husholdning, personlige pleje og medicinsk anvendelse er også tilgængelige med Halal-certificering.

Ved fremstilling af et Halal-certificeret produkt er Halal-certificering af de anvendte ingredienser ofte også et krav. Kravet om Halal-certificering gælder derfor ikke kun for detailprodukter, der sælges i lande med store muslimske befolkninger, men også for ingredienser, der bruges undervejs i processen til fremstilling af ​​disse produkter.

Jes Knudsen KKHC

KONTAKT MIG GERNE VIA MAIL 

Kontakt

Email

jes@kkhc.dk

Adresse

Knudsen Kosher/Halal Consult
Kjærgårds Vænge 33
4330 Hvalsø  – Danmark